På bachelorgraden i dans med pedagogikk utdanner vi utøvende dansekunstnere som samtidig besitter en høy kompetanse som danseformidlere. Hos oss kan du velge mellom fordypning i jazzdans eller i moderne- og samtidsdans. Første studieår er felles for alle, fordypning skjer fra 2. år. Klassisk ballett undervises gjennom alle tre år som en grunnteknikk.

 

Foto: Camilla Storvollen

 

Fordypning i moderne- og samtidsdans

Fordypningen i moderne- og samtidsdans utdanner dansekunstnere som selvstendig kan skape, utvikle og formidle samtidsdans. Gjennom utforsking av egen kropp utvikler studenten sine dansetekniske ferdigheter, i møtet med samtidige og etablerte teknikker.

Improvisasjon, partnerarbeid og koreografiske fag skaper en kreativ inngang til studentens dansekunstneriske utvikling.  Gjennom fordypningen får du erfaring med scenisk og pedagogisk formidling, i ulike scenerom og situasjoner.

 

Foto: Camilla Storvollen

 Fordypning i jazzdans

Fordypningen i jazzdans fokuserer på å utdanne dansere med en sterk teknisk base og med en bredde innenfor ulike jazzstiler, slik som lyrisk-, afro- og contemporary - jazz. Fordypningen omfatter også undervisning i sang og musikal, og det legges vekt på rytmeforståelse og musikalitet. Et viktig fokus i fordypningen er en bevissthet om jazzmusikken og jazzdansens røtter og forhold til endringer i musikksjangre.

 

Formidling

Gjennom studiet vil du jobbe med formidlingsprosjekter både scenisk og pedaogisk, hvor du aktivt anvender og utvikler din kunstneriske og pedagogiske kunnskap. Du vil jobbe utøvende og medskapende med anerkjente nasjonale og internasjonale koreografer, og få mulighet til å skape dine egne dansekunstprosjekter. 

Gjennom studiet legges det vekt på refleksjon omkring egen utvikling og en bevissthet om hvordan vitenskapelig og pedagogisk tenkning bidrar til både dansekunstnerisk og pedagogisk utvikling. 

 

 

 
HOVEDEMNER EMNER
Forestillingsarbeid Workshop
  Performance skills
  Forestilling
Klassisk ballett Klassisk teknikk
  Supplerende trening
Jazzdans Jazzteknikk obligatorisk
-Fordypning fra 2. år: Jazzteknikk fordypning
  Musikal
  Partnerarbeid
  Supplerende trening
Moderne- og samtidsdans          Moderne teknikk obligatorisk
-Fordypning fra 2. år: Moderne teknikk fordypning
  Improvisasjon
  Partnerarbeid
  Supplerende trening
Pedagogisk praksis Pedagogisk praksis
  Internasjonal praksis
  Tverrfaglig praksis
  Pedagogisk praksis, fordypning
  Tilleggsfordypning klassisk ballett, selvvalgt
Dansedidaktikk Elementenes bevegelseslære
  Felles undervisningspraksis
  Klassisk didaktikk
  Jazzdans didaktikk
  Moderne- og samtidsdans didaktikk
Dansepedagogikk Estetikk og danning
  Undervisning og læring
  Fordypningsseminar
Musikk Musikkforståelse
Estetikk og historie Danseanalyse
  Støttefag
 

Webdesign og webutvikling: Digi Publishing AS

Cookies