Kari Hoaas

Kari Hoaas

Kari Hoaas

  Førsteamanuensis

  Kari Hoaas er dansekunstner og førsteamanuensis på moderne- og samtidsdansfordypning ved NDH.

  Hun er utdannet ved Den Norske Operas Ballettskole/Fagerborg Videregående Skole, Alvin Ailey American Dance Center og Merce Cunningham Studio i New York, i tillegg til en rekke kurs og workshops hovedsakelig innen releasebasert dans, improvisasjon og komposisjon.

  Hun startet sin karriere som danser, og etterhvert koreograf og underviser i New York, der hun var basert i fjorten år. I 2005 flyttet hun tilbake til Oslo og etablerte Kari Hoaas Productions. Som koreograf har hun skapt åtte helaftens verk som har turnert i sytten land på tre kontinent, i tillegg til rundt regnet førtifem kortere koreografiske arbeider, soloer, samarbeidsprosjekter, steds spesifikke- og bestillingsverk for utdanninger og kompanier nasjonalt og internasjonalt.

  Hun begynte å undervise som gjestelærer ved NDH i 2004 og ble fast ansatt fra 2007. I tillegg har hun undervist ved bl.a. Universitetet i Stavanger, PRODA og KHiO i Norge, Danscentrum i Sverige. Kari har også arbeidet som kunstnerisk leder, hatt verv i forskjellige kunstneriske råd og utvalg, vært sensor og sakkyndig og jobbet som produsent og med kunst-og kulturadministrasjon både i Norge og i USA.

  For mer info: www.karihoaas.com  Tilbake

  Har du spørsmål?

  Postadresse
  Norges dansehøyskole,
  PO. BOX 2956 Tøyen
  0608 Oslo

  Besøksadresse
  Borggata 7
  0650 Oslo

  Personvern