Høstvisning på Sentralen

Høstvisning på Sentralen

2019-10-29

FacebookGoogleLinkedInTwitter

Høstvisning på Sentralen

Velkommen til visning med 3. årsstudenter fra Høyskolen Kristiania, Institutt Norges dansehøyskole.

Høstvisning på Sentralen
Få med deg visning med 3. årsstudenter fra Høyskolen Kristiania, Institutt Norges dansehøyskole på Sentralen 20. november.  

Fordypning i jazzdans  

I prosessen fram mot verket “Bredda din hatt, öppna ögonen” har koreograf Kristine Melby jobbet sammen med jazzdansstudentene med konseptet løsrivelse og en slags tvunget utvidelse av perspektiv. 


Verket handler om at vi mennesker ofte har med oss satte mønstre og tanker, og trenger rutiner og forutsigbarhet. Dette kan kjennes komfortabelt og har noe egoistisk i seg. Hvis derimot disse mønstrene utfordres og vi tvinges til å tenke annerledes, vil man da som menneske mulig bli rausere?

Gjennom hele verket kommuniserer danserne fysisk seg imellom, og befinner seg i individuelle prosesser relatert til tematikken 

 

Fordypning i samtidsdans 


Studentene på fordypning i samtidsdans har arbeidet med førsteamanuensis og koreograf Kari Hoaas med å skape sin egen versjon av verket  “Wounds: three movements on restriction and support” (2017). 

I denne arbeidsprosessen får samtidsdansstudentene innføring i Kari sitt kunstneriske utviklingsarbeid og hennes koreografiske metode. Et sentralt koreografisk prinsipp for dette arbeidet er at hindringer, både fysiske eller mentale, er muligheter som aktivt møtes, lekes med og utforskes.


Satt til tre distinkt forskjellige musikkstykker fra Kronos Quartet, arbeider studentene med tre forskjellige fysiske og mentale tilstander. Samlet tilbyr disse flertydige perspektiver på støtte og avvisning av sårbarhet, og motsetninger og samspill mellom menneskegrupper og individer.


Det blir publikumssamtale med studentene i etterkant av hver visning. 
Her kan du kjøpe billetter til høstvisningen


Visninger i Gymsalen på Sentralen 
kl. 16.30 17.30 18.30 og 19.30 

Facebookarrangement finner du her 

Har du spørsmål?

Postadresse
Norges dansehøyskole,
PO. BOX 2956 Tøyen
0608 Oslo

Besøksadresse
Borggata 7
0650 Oslo

Personvern