Følger drømmen - vant drømmestipend!

Følger drømmen - vant drømmestipend!

2017-05-19

FacebookGoogleLinkedInTwitter

Følger drømmen - vant drømmestipend!

1. årsstudent ved Norges dansehøyskole, Aaselill Flakken Kristiansen, har fått Drømmestipendet på 10.000 kr. Drømmen er å leve av dansen, og pengene skal hun bruke på å videreutvikle seg som dansekunstner.

Følger drømmen - vant drømmestipend!

Drømmestipendet gis til dyktige og talentfulle ungdom over hele landet. Stipendet gis av Norsk kulturskoleråd og Norsk Tipping, basert på de respektive fagjuryenes vurderinger.

 

Gjennom nåløyet
Prosessen med å avgjøre hvem som skal motta drømmestipendet foregår i to omganger.
I første omgang blir man nominert til stipendet, noe som i seg selv er en anerkjennelse. Aaselill fikk vite at hun var en av de 47 nominerte innen kategorien dans for noen måneder siden.

De nominerte ungdommenes søknader og arbeidsprøver vurderes både av fagjuryer innen hver kategori, og av en overordnet jury. Resultatet er at ca. 1 av 4 nominerte får tildelt hvert sitt drømmestipend pålydende 10.000 kroner. Denne uken fikk Aaselill vite at hun var kommet gjennom det andre nåløyet; hun er en av dem som har mottatt stipend.

 

- Da jeg fikk beskjeden ble jeg utrolig glad og veldig takknemlig. Jeg ble også veldig sjokkert, det gikk på en måte ikke opp for meg med det første - at jeg hadde vunnet. Det å vinne et slikt stipend for å kunne nå drømmen sin er helt fantastisk og er utrolig motiverende!

 

 

Aaselill i danseklasse på Norges dansehøyskole. Foto: Camilla Storvollen

 

Drømmer om å leve av dansen
Aaselills drøm er å kunne leve av å spre danseglede, ved å undervise og formidle dans. Hun kommer fra Namsos, og ønsker å bidra til å videreutvikle dansemiløet der etter studiene ved Norges dansehøyskole.


- Helt siden jeg var liten har jeg alltid elsket å danse, og takket være de gode dansetilbudene i Namsos har jeg fått 13 utrolige gode og lærerike danseår ved kulturskolen der. De siste årene ved kulturskolen ble ekstra spennende, da jeg fikk tilbud om å jobbe som assistent der og undervise andre elever i dans. Det var uten tvil den beste jobben jeg har hatt og det motiverte meg til å forfølge drømmen min; å utdanne meg til dansepedagog slik at jeg kan leve av å undervise dans! Jeg ønsker å videreføre dansegleden jeg selv har opplevd og kjent på opp gjennom årene til andre, og jeg håper å få til et enda større dansemiljø i Namsos.

 

Det at hun har fått Drømmestipendet gjør det mulig å realisere noen av drømmene hun har. Hun ønsker å videreutvikle seg som danser, slik at hun kan bli en dyktig formidler og pedagog som inspirerer og sprer danseglede.

- Det at jeg nå har kommet så langt og har muligheten til å kunne utdanne meg som danser og dansepedagog er helt fantastisk, og jeg ønsker å inspirere flere til å kunne satse på dans. Jeg kommer til å bruke stipendet på workshops slik at jeg kan bli en bedre dansekunstner og få flere erfaringer som jeg kan ta med meg videre i livet som danser og dansepedagog.

 

Har du spørsmål?

Postadresse
Norges dansehøyskole,
PO. BOX 2956 Tøyen
0608 Oslo

Besøksadresse
Borggata 7
0650 Oslo

Personvern