Kulturutveksling i Paris!

Kulturutveksling i Paris!

2017-09-05

FacebookGoogleLinkedInTwitter

Kulturutveksling i Paris!

Bodil Vikane Hindrum er akkurat ferdig med tredje og siste år på Norges dansehøyskole, og har tilbragt tre måneder av siste semester på utveksling i Paris. Her forteller hun om hvordan hun opplevde utvekslingen til Pôle superieur d enseignement artistique ParisBoulogne-Billancourt.

Kulturutveksling i Paris!

Hvorfor ønsket du å dra på utveksling?

Det var mange gode grunner til å dra på utveksling. Ikke bare hadde jeg muligheten til å bo i Paris i tre måneder, men jeg fikk samtidig lov til å danse! I tillegg var det å møte nye mennesker - spesielt dansere, pedagoger og koreografer fra et annet land og en annen kultur veldig spennende.

Hvordan var studiehverdagen ved PSPBB?

På skolen i Paris fulgte vi både 2. og 3. klasse. Nivået var jevnt og bra, og alle klassene vi hadde var veldig spennende og givende for meg på en eller annen måte. Nytt for meg, var at vi jobbet en del med musikere, både i klassisk ballett, jazzdans og improvisasjonsklasser. Dette ga meg muligheten til å jobbe på en annen måte med mitt eget uttykk, og i samspillet med andre kunstnere. Det var også stor variasjon i hvilke pedagoger som underviste, noe som passet oss som kun var der i tre måneder veldig godt. Vi fikk prøve ut litt av hvert og ble hele tiden pushet litt ut av komfortsonen.

Undervisningen var delt inn i tre hovedfag; klassisk ballett, jazzdans og workshop. Klassisk ballett hadde vi mer eller mindre tre ganger i uken. Når det gjaldt de to andre fagene kom det litt an på hvilken pedagog vi hadde i den perioden. PSPBB er veldig flinke til å invitere pedagoger og koreografer fra utlandet, som vi fikk lov til å jobbe med under oppholdet.

Vil du oppfordrer du andre til å søke utveksling?

Jeg oppfordrer absolutt andre til å søke utveksling til Paris. Så lenge du er ivrig, tar initiativ og liker nye utfordringer er dette perfekt for deg! Jeg kom hjem med en enda større motivasjon for siste del av studiet ved NDH, og ikke minst frilansertilværelsen som er i vente.

Hva er planene dine fremover?

Planene fremover er å undervise litt, og gå på auditions når de dukker opp. I sommer skal jeg delta på dansefestivalen i Oslo med Kronos Dance Company og Franje festivalen i Arendal med Dina Elvehaug. Ellers trener jeg mot forestilling med dansekompaniet Meraki til høsten.

NDH deltar aktivt i Erasmus+ programmet med mulighet for utveksling med seks utdanningsinstitusjoner i Europa. Gjennom Erasmus+ kan norske studenter få økonomisk støtte til et studieopphold ved utvalgte europeiske høyskoler og universiteter. Likeså gjør programmet det mulig oss å utveksle pedagoger slik at vi kan få inn nye impulser og kompetanse.   

Foto: Christine Skilhagen

Har du spørsmål?

Postadresse
Norges dansehøyskole,
PO. BOX 2956 Tøyen
0608 Oslo

Besøksadresse
Borggata 7
0650 Oslo

Personvern