Livet som frilanser

2018-01-12

FacebookGoogleLinkedInTwitter

Livet som frilanser

Tidligere student Ornilia Percia Ubisse jobber som frilansdanser og koreograf og er invovert i mange prosjekter, både nasjonalt og internasjonalt.

Livet som frilanser

Startet eget kompani

I mars 2016 startet hun dansekompaniet Kronos Dance Company ved siden av bachelorstudiet ved NDH, og sammen spilte de åtte forestillinger samme år. Etter endt studium sommeren 2017 satte hun og kompaniet opp forestillingen «Motherland» på Scenehuset i Oslo.

Nå har hun har akkurat kommet tilbake fra hjemlandet Mosambik, hvor hun og kollega Bodil Hindrum har tilbragt en måned med reisestøtte fra FFUK. Formålet med oppholdet var å videreutvikle forestillingen gjennom å dokumentere relevant materiale i forhold til stykket. Målet er å vise det i et stort teater, og hun har også ambisjoner om kulturell utveksling på tvers av kontinentene.

«Jeg har et stort ønske om å etablere en kunstnerisk bro mellom Norge og Mosambik»


 Fotograf: Christine Engstad

Stykket «Motherland» hadde premiere på Scenehuset i september og ble vist utdragsvis under Dans:Bare, i regi av Dansekollektivet.

Fotograf: Christine Engstad

Frikar-X

Høsten 2017 ble hun valgt ut som én av ti til talentprogrammet Frikar-X - Et profesjonelt dansekompani med nyutdannede utøvere med forskjellig danserisk bakgrunn.

Ved hjelp fra mentorer skal de produsere tre sceniske verk, og turnere både i inn- og utland. Programmet er bygd opp av produksjoner, turnéer, workshops i Valdres og Oslo, treningsleire, fysiologiske tester, innovasjonslaber og mentoring.

For tiden turnerer de på skoler i Hedmark og Oppland med produksjonen "Slepp" som er sponset av Sparebankstiftelsen og Talent Norge.

Ornilia med grunnlegger og kunstnerisk ansvarlig i Frikar, Hallgrim Hansegård
Foto: Ingri Valen Egeland 


TekstLab inkubator

Ornilia har også fått plass i TekstLab inkubator, som er støttet av Bergesenstiftelsen og Talent Norge. Der jeg skal hun videreutvikle soloforestillingen «Rua 57», under veiledning av Shanti Brahmachari og Cecilie Lindeman Steen. Et utdrag av forestillingen ble også vist på Dramatikkens Hus under TekstLab Scratch Festivalen i oktober 2017.

Ornilia Percia Ubisse tar oss i Rua 57 gjennom kroppen tilbake til gata hun vokste opp i; Rua 57, Magude, Mosambik. Hun har en presisjon og et stort bevegelsesmateriale som bærer arbeidet, bevegelsen generer de små tekstfragmentene som avbryter dansen: «I wanted to be great, I wanted to do great things”.» Fra scenekunst.no

TekstLab Inkubatorer en ny internasjonal arena der unge og etablerte scenekunstnere får fordype seg i utvikling av scenetekst over lengre tid.

Hovedfoto: Eero Olli

Har du spørsmål?

Postadresse
Norges dansehøyskole,
PO. BOX 2956 Tøyen
0608 Oslo

Besøksadresse
Borggata 7
0650 Oslo

Personvern