«Dansen er min lidenskap»

«Dansen er min lidenskap»

2017-09-27

FacebookGoogleLinkedInTwitter

«Dansen er min lidenskap»

Iselin Kvernevik (23) fullførte bachelorgraden i dans med pedagogikk ved Norges dansehøyskole i juni 2017. Nå studerer hun PPU på Kunsthøgskolen i Oslo (KHIO). Vi stilte henne 5 spørsmål om den nye studiehverdagen, tilbakeblikk på utdanningen ved NDH og veien videre!

«Dansen er min lidenskap»

Hvordan er det å være student ved KHIO?

Å være student ved KHIO er veldig gøy og lærerikt! Jeg møter engasjerte lærere og medstudenter med ulike bakgrunner som inspirerer! I klassen er det studenter fra 22 til 50 år, så det gjør det ekstra spennende å høre andres erfaringer og perspektiv på ulike temaer vi møter. Det å studere ved KHiO gir meg et solid og allsidig grunnlag, med tanke på at studiet inneholder både fagdidaktikk, praksis og pedagogikk. Jeg har allerede lært mye, og gleder meg til fortsettelsen. Vi fullførte akkurat praksis i barnehage, og skal videre være på kulturskole og ved videregående skole, noe jeg ser jeg frem til.

 

Hva fikk deg til å velge akkurat denne retningen etter endt studie ved NDH?

Jeg tenker at dette studiet er en god investering i min fremtid som dansepedagog og for å mestre dette yrket på best mulig måte. Jeg tror det er bra for meg at jeg går videre på studier nå som jeg denne våren har fullførte min bachelorgrad, og har all kunnskapen fra Norges dansehøyskole friskt i minnet. Dans er min største lidenskap, og det gir meg mye motivasjon til å forstå dansen på et enda høyere nivå og å dykke dypere inn i feltet.

 

 

 

 Iselin Kvernevik (23), studerer PPU ved KHIO. Foto: Aliochy Aragon.

 

Har bachelorgraden ved Norges dansehøyskole gitt deg et godt grunnlag for å kunne gå videre med høyere utdanning innenfor dansefeltet?

Ved å ha gått fordypning i jazzdans på Norges dansehøyskole, har jeg fått mye god erfaring både gjennom praksis og teori, og det kjenner jeg hjelper meg mye nå. Vi har allerede hatt mye didaktikk, og grunnlaget mitt fra NDH gjør at mye av det vi har gått gjennom er kjent for meg. Vi kommer til å gå mer i dybden etter hvert, men da vet jeg hvertfall at mye av det jeg lærte på NDH sitter igjen som kunnskap jeg kan hente frem når som helst.

Alle de ulike danseklassene vi hadde, hovedsakelig innen klassisk ballett og jazzdans har hjulpet meg og utviklet meg som dansekunstner. Vi lærte mye om hvordan vi planlegger og legger opp undervisning som jeg har hatt mye utbytte av. Det at jeg fikk privattimer i sang hjalp meg også til å utvikle meg mer som sanger, og det har jeg satt veldig stor pris på og brukt videre. Jeg er utrolig glad for de mulighetene jeg har fått ved å gå på Norges dansehøyskole, spesielt fint var det å få dra på utveksling til Paris. Der fikk jeg møte jeg både dansere, koreografer og pedagoger fra et annet land og en en annen kultur, noe som var veldig gøy og lærerikt. 

Det som var særlig spennende var å få jobbe med live-musikk i danseklassene. Instrument som piano og trommer ble mye brukt, men også fiolin, saksofon og trompet! Det var veldig gøy å få erfare hvordan det kan virke inn på undervisningen, og hvordan det motiverte på en annen måte enn å bare bruke innspilt musikk. Vi ble utfordret mye på språket siden all undervisning var på fransk. I balletten var dette veldig greit siden terminologien er på fransk, men litt vanskeligere i de andre danseklassene der det ble brukt mange andre uttrykk og ord. Om man er motivert, interessert i nye kulturer og liker nye utfordringer vil jeg absolutt anbefale å dra på utveksling. Jeg ville ikke vært foruten!

Nå er jeg student på KHiO takket være grunnlaget jeg fikk fra NDH på så mange ulike områder. Mitt motto er: ”Er det noe jeg vil, så får jeg det til”.

 

Hvilke drømmer har du for ditt liv og virke som dansekunstner/dansepedagog?

Mine mål for fremtiden er å kunne bruke kunnskap jeg har fått fra Norges dansehøyskole og som jeg nå får på KHiO til å være en god dansekunstner og dansepedagog. Jeg håper jeg får noen flere utøvende jobber i tiden fremover, og jeg ønsker å undervise på kveldstid i tillegg. Drømmen er å få opptre mye med dans, og gjerne også kombinere det med sang. Senere vet jeg at jeg har det beste grunnlaget til å for eksempel få fast stilling som dansepedagog ved en videregående skole eller liknende, og det er godt å vite. For øyeblikket går fokuset mitt til skole og til undervisning på kveldstid. Jeg jobber på en kveldsskole her i Oslo der jeg har elever helt i fra tre år og opp til femten år. Jeg kommer til å ha noen vikarjobber på høyere nivå denne høsten, og det gleder jeg meg veldig til. I tillegg trener jeg på fritiden, både dans, styrke og utholdenhet.

 

 Foto hovedbilde: Aliochy Aragon.

 

 

 

Har du spørsmål?

Postadresse
Norges dansehøyskole,
PO. BOX 2956 Tøyen
0608 Oslo

Besøksadresse
Borggata 7
0650 Oslo

Personvern