Studietur i Uganda

Studietur i Uganda

2018-04-23

FacebookGoogleLinkedInTwitter

Studietur i Uganda

Gjennom to uker har 1. årsstudentene fra Norges dansehøyskole samarbeidet med ugandiske studenter frem mot en dansefestival på Makerere University. Etter festivalen skal studentene blant annet på safari, for å oppleve Ugandas rike dyreliv.

Studietur i Uganda
Da studentene ankom Makerere University, hadde de to uker på seg til å forberede koreografier til fremvisning på en stor dansefestival. De jobbet i grupper, med veiledning fra norske og ugandiske pedagoger. Gjennom prosessen jobbet de både skapende, og med satt materiale. Spennet av dansesjangre var bredt, med alt fra norsk og afrikansk folkedans, jazz, hiphop, fusion og moderne- og samtidsdans.


 

 
Arbeidet resulterte i en variert danseforestilling under festivalen, og publikum var tydelig begeistret. Mange hundre mennesker møtte opp i festivalteltet, og både de norske og ugandiske studentene fikk vist både bredde og kvalitet. Studenter fra drama, musikk og film deltok også på festivalen, og fikk sammen med dansestudentene vist hva som rører seg ved instituttet og hvilke studie- og karrieremuligheter som finnes. I tillegg opptrådte en rekke ulike dansegrupper fra Kampala, med alt fra sirkus og akrobatikk til tradisjonell, afrikansk folkedans.
 


 
Øst-Afrikas største universitet 
På en liten høyde midt i Ugandas hovedstad, Kampala, ligger Makerere University. Med sine 35 000 studenter er dette det største universitetet i Øst-Afrika. Instituttet som Norges dansehøyskole har et samarbeid med tilbyr studier i musikk, dans, drama og film på bachelorgradsnivå. Samarbeidet mellom Norges dansehøyskole og Department of Performing Arts and Film ble etablert i 2011, med formål om kulturell og dansefaglig utveksling. 

Har du spørsmål?

Postadresse
Norges dansehøyskole,
PO. BOX 2956 Tøyen
0608 Oslo

Besøksadresse
Borggata 7
0650 Oslo

Personvern