«Vi drømmer begge om å kunne gi videre det dansen har gitt oss!»

«Vi drømmer begge om å kunne gi videre det dansen har gitt oss!»

2018-09-21

FacebookGoogleLinkedInTwitter

«Vi drømmer begge om å kunne gi videre det dansen har gitt oss!»

Jade Sofie Wulff og Marie Engen Wang Hansen har begge bachelorgrad i dans med pedagogikk fra NDH. Nå har de startet sin egen danseskole i Askim - Ruby Dansestudio.

«Vi drømmer begge om å kunne gi videre det dansen har gitt oss!»


Ønsket å skape et dansemiljø i Askim
Marie Engen Wang-Hansen og Jade Sofie Wulff er grunnleggere, eiere og pedagoger ved Ruby Dansestudio. Marie vokste opp i Trøgstad ikke langt fra Askim, og opplevde at det manglet aktivitetstilbud - spesielt innenfor kunstfag.

«For noen år siden startet vi å diskutere hvor spennende det hadde vært å starte en danseskole sammen, fordi vi begge drømmer om å kunne gi videre det dansen har gitt oss. Vi ønsker å skape et dansemiljø hvor barn, unge og voksne kan få oppleve danseglede, mestring og tilhørighet. Vi ønsker å skape et dansemiljø i Askim, et bredt tilbud for barn, unge og voksne.»
Undervisningskompetanse
Marie gikk på fordypning i moderne- og samtidsdans ved NDH (2015-2018), og har flere års undervisningserfaring innenfor flere forskjellige stiler som; hip hop, girly style, jazz og moderne/contemporary.

Hun har også vært på flere workshops innen urbane dansestiler, og tekniske dansestiler blant annet moderne. Marie har flere års undervisningserfaring innenfor flere forskjellige stiler som; hip hop, girly style, jazz og moderne/contemporary. Hun startet å undervise da hun var 16 år.

«Det pedagogiske ved studiet har hjulpet oss i form av at vi kan undervise alle aldre og nivåer ved danseskolen selv. Gjennom studiet opparbeidet vi oss kompetanse til å undervise alt fra små barn til voksne, og fra nybegynner til øvet nivå. Didaktikken har bidratt til økt forståelse for hvordan lage øvelser tilpasset nivå og alder. Dette har vi tatt med oss inni våre egne klasser.»Eget Dansekompaniet Ruby Crew
Jade gikk også på fordypning i moderne- og samtidsdans (2014-2017), og er grunnlegger og leder av dansegruppen Ruby Crew. Hun har flere års undervisningserfaring, og har fordypet seg i ulike urbane dansestiler de siste 10 årene. Jade har sammen med Ruby Crew danset og koreografert for ulike arrangementer rundt i Østfold, deriblant Sirkus Østfold, James Bond in Concert, A Musical Celebration m.fl. Utover dette har Jade danset i ulike forestillinger, som «Mean Motion Resonance» koreografert av Sverre Magnus Heidenberg og «A Powerful thing» koreografert av Karen Hammervik Flø.
 
Da Jade grunnla Ruby Crew i 2012 var målet at gruppen skulle gi muligheter for unge dansere til å være en del av en gruppe og kunne utvikle noe sammen. Hun er opptatt av at danserne skal få muligheten til å opparbeide seg mer sceneerfaring, trene sammen som en gruppe og følge drømmene sine.

«Vi planlegger å arrangere events slik at elevene skal kunne bli kjent med hverandre, og ikke bare komme og ta en danseklasse i uken, men få nye venner og bekjentskaper. Vi har allerede annonsert at vi har to kommende workshops, både for elever og nye medlemmer. Vi har også et litt større arrangement som vi har kalt "Ruby Gathering", og som er en dag med workshop, battle og jam, som vil gjentas ved flere anledninger i løpet av året. Vi håper at dette vil bidra til et samlende miljø, hvor alle kan komme.»

Drømmer og danseglede
«Mantraet vårt, som også står på nettsiden er drømmer og danseglede. Dette handler om at vi vil gi videre den gleden dansen har gitt oss, og at det viktigste er å ha det gøy når man danser. Videre handler det om drømmen om å få stå på en scene, å mestre, og å skape noe sammen. Vi ønsker at elevene skal tørre å følge drømmen sin, og at det er rom for alle.

 Vi håper på å kunne utvide skolen, og etterhvert få flere studioer. Målet er å ha flere klasser innen forskjellige sjangere og nivåer, og gi flere tilbud til elevene.»


Har du spørsmål?

Postadresse
Norges dansehøyskole,
PO. BOX 2956 Tøyen
0608 Oslo

Besøksadresse
Borggata 7
0650 Oslo

Personvern