Vil bygge opp dansemiljøet i Troms

2017-10-12

FacebookGoogleLinkedInTwitter

Vil bygge opp dansemiljøet i Troms

Mariel Kampevoll Nikolaisen (23) gikk rett fra NDH til PPU på KHIO. Mariels drøm er å bidra til å bygge opp dansemiljøet i hjemfylket Troms. Hun opplever at det er mye danselyst og et stort potensial i Troms, og vil bidra med sin kompetanse for å bygge opp et dansemiljø med høy kvalitet og varierte tilbud der alle er velkommen.

Vil bygge opp dansemiljøet i Troms

 Hvordan er det å være student på KHIO?

Å være student på KHIO er veldig spennende og lærerikt! Foreløpig trives jeg svært godt på skolen, og ikke minst i klassen min. Både lærerne og studentene er dyktige, proppfulle av kunnskap, handlekraftige og ikke minst inspirerende. Skolen har høye forventninger til studentene og det synes jeg er helt supert. Her er det bare å stå på og gjøre sitt beste!

 

Det første halvåret på PPU er det mye teori, og det var ikke bare bare å gå fra en hverdag fylt av trening og dans, til å måtte sitte på en skolebenk. Heldigvis har lærerne våre full forståelse for dette og gjør så godt de kan for å gi oss noen aktive minutter! Vi har også fag der vi får være aktive, noe jeg tror de fleste setter stor pris på. Jeg skal heller ikke legge skjul på at det er litt deilig å få være en ”vanlig student” en liten stund. Det er noe jeg skal prøve å nyte dette året.


 

Foto: Kari Kampevoll

Hvorfor valgte du å gå videre på PPU etter NDH?

Jeg valgte PPU på KHIO av flere grunner, men det viktigste for meg er at det gir meg en solid pedagogisk utdanning, slik at jeg senere kan gå ut i jobb som dansepedagog, for eksempel i videregående. Jeg har en drøm om å bygge opp et større og bedre dansemiljø i Nord-Norge, men spesielt i Troms fylke som er min hjemplass. Der er det fullt av potensial og danselyst, men dessverre svært få som har den kompetansen som trengs for å bygge opp et dansemiljø med høy kvalitet og varierte tilbud der alle er velkommen.

 


Har bachelorgraden ved Norges dansehøyskole gitt deg et godt grunnlag for å kunne gå videre med høyere utdanning innenfor dansefeltet?

Absolutt! Som danser hadde jeg svært lite erfaring innenfor ballett, jazz og moderne før jeg startet på NDH. Jeg har danset hiphop i hjembyen min fra jeg var 12 år, og etter grunnskolen fikk jeg ikke lov av foreldrene mine å flytte til Tromsø for å gå på danselinja. Ved tilfeldigheter havnet jeg på danselinja på Follo Folkehøyskole etter videregående. Jeg skjønte raskt at dette var noe for meg og tok veien videre til Norges dansehøyskole. Stort sett alt jeg har lært har jeg lært på NDH. Det kan jeg takke min fantastiske klasse for, som alltid inspirerte og utfordret hverandre, og ikke minst de dyktige lærerne. Her lærte jeg å takle press både fysisk og mentalt. Denne bransjen kan være tøff, og dermed kan det være lurt å lære seg hva du skal ta til deg, og når du skal lukke ørene. Jeg selv synes det er gøy å bli ”pushet”. Rett og slett slite litt for målene dine, fordi mestringsfølelsen er så fryktelig verdt det. Jeg må også nevne noe som hadde stor betydning for meg som dansekunstner. Nemlig det å stole på seg selv og å stole på at det jeg gjorde var bra. Dette synes jeg de fleste lærerne var veldig flinke på, og enkelte av lærerne var eksemplariske når det kom til å se studentene, og å se hva hver enkelt av oss trengte for å utvikle oss videre.

 


Hvilke drømmer har du for ditt liv og virke som dansekunstner/dansepedagog?Foto: Christine Skilhagen for forestillingen

Som nevnt tidligere ønsker jeg å starte opp noe spennende på hjemplassen min når jeg føler meg klar for det. Men nå drømmer jeg om å kunne leve som dansekunstner. Det er noe jeg kommer til å jobbe hardt for å oppnå. Om NDH har lært meg noe, så er det at man ikke kan gi opp drømmen. Jeg higer etter å lære mer, bli inspirert, danse og utvikle meg videre både i Norge og i utlandet. Jeg er også i startfasen av et prosjekt som kan bli veldig spennende hvis det slår gjennom. Så stay tuned!
Foto: Christine Skilhagen for forestillingen "Kompani in progress" av Bodil Vikane Hindrum. 

Portrettfoto: Martine Kampevoll Nikolaisen. 

Har du spørsmål?

Postadresse
Norges dansehøyskole,
PO. BOX 2956 Tøyen
0608 Oslo

Besøksadresse
Borggata 7
0650 Oslo

Personvern