Ja, takk - begge deler!

Ja, takk - begge deler!

2018-09-10

FacebookGoogleLinkedInTwitter

Ja, takk - begge deler!

Tidligere student Else Margrete Sveinsson tok nylig over driften av Kirkenær Ballettskole, sammen med tidligere student Marion Celine Rudsli og kollega Irja Tuchel. Denne helgen er hun å se som danser på scenen i forbindelse med at Lise Nordahl markerer sitt 40-års jubileum som koreograf med forestillingen «V» på Dansens hus.

Ja, takk - begge deler!
«Det er herlig å få jobbe utøvende igjen, og prosessen har vært så lærerik og inspirerende. Nå er vi i innspurten og det blir veldig spennende å komme på scenen!»


Foto: Ida Rønningen 

Kombinerer dansekunst med danseskole
Else Margrete Sveinsson kommer fra Nesbyen i Hallingdal, hvor hun startet å danse hos Marit G. Lerskallen. Deretter begynte hun å danse ballett på Kirkenær Ballettskole på Sørbyhaugen, som hun nå er medeier og kunstnerisk leder for.

Videre gikk veien til Danselinjen ved St Hallvard vgs, Den Norske Balletthøyskole 06 og et år Independent Study ved The Ailey school. I de første årene etter skolen jobbet hun omtrent 50/50 med utøvende dans og undervisning, og de siste årene har hun viet mer tid til Kirkenær Ballettskole.

Som danser startet hun å jobbe med kompaniet «Moving Art» i Bodø med koreograf Johanne Jakhelln Constant. Videre har hun samarbeidet nært med danser og koreograf Matias Rønningen og laget flere stykker som er vist på Østlandet og i Trøndelag.
«Det har vært viktig for meg å hele tiden holde den utøvende dansekunstneren i meg aktiv, og jeg opplever at det styrker meg som pedagog»

Forestillingen V har premiere på Dansens Hus 14. september

Lise Nordal har gjennom sin lange karriere som både danser, koreograf, pedagog, kunstnerisk initiativtager og kurator hatt stor betydning for norsk dansehistorie.

Har du spørsmål?

Postadresse
Norges dansehøyskole,
PO. BOX 2956 Tøyen
0608 Oslo

Besøksadresse
Borggata 7
0650 Oslo

Personvern