«Ikke gå og vent på at ting skal skje!»

«Ikke gå og vent på at ting skal skje!»

2018-09-11

FacebookGoogleLinkedInTwitter

«Ikke gå og vent på at ting skal skje!»

Silje Olava Bakken fullførte sin bachelorgrad på NDH i 2015, og har siden ledet og deltatt i større utenlandske produksjoner. Snart er hun aktuell med forestillingen «Infected» med Radix Dance Crew, hvor hun er både med-leder, danser og søknadsansvarlig.

«Ikke gå og vent på at ting skal skje!»
Radix - Fra paraden i Macau i Kina under International Youth Dance Festival
Silje Olava Bakken - Foto Marit Nyhus


 
Silje Olava har også vært prosjektleder for oppsetninger under «International Youth Dance Festival» i Macau i Kina sommeren 2016 og 2018. Sistnevnte var med hip hop kompaniet Radix Dance Crew.
 
Lørdag 22. september under arrangementet Vin & Valsen, viser Silje Olava og Radix utdrag fra stykket «Infected», som er en videreutvikling av materiale vist på dansefestivalen i Macau i Kina.,
 
Vi flyttet basen i stykket fra den kommersielle plattformen og satte et mer forskende og eksperimentelt fokus på verket. Noe som har vært veldig spennende! Vi gleder oss til å kunne dele dette work-in-progress stykket med dere»

Stykket forsker på kroppens naturlige reaksjon på et uforutsett, internt angrep og spørsmål knyttet rundt det kroppslige, så vel som sinnstilstanden deretter. Hvordan ville kroppen angrepet en fremmed fiende, hvor lenge har man kontroll på sine utslag, og hva skjer når man ikke lenger har kontroll?
Vin & Valsen arrangeres av Dansekollektivetsom består av tidligere NDH-studenter.

Radix Dance Crew med trainees

Radix Dance Crew
Radix er et profesjonelt hip hop kompani som for tiden består av åtte dansere med ulike bakgrunner og utdanninger innenfor dans - deriblant to andre tidligere studenter ved NDH, Lisa Marie Lunden og Kari Amanda Frøseth, og nåværende student Julia Alieva som trainee,

Crewet ble etablert høsten 2016 av Irlin Finsådal som driver gruppen i samarbeid med Silje. Kompaniet holder årlig opptak for å slippe til nye motiverte og hardtarbeidende sjeler slik at gruppen kontinuerlig vokser av nye impulser og styrker som blir tilføyd, samt åpner det opp for muligheten til å bli kjent med nye dansekunstnere.

«En av visjonene våre er å gjøre hip hop mer tilgjengelig som kunstnerisk uttrykk innenfor ulike sceniske arenaer og derav synliggjøre det urbane språket ytterligere. Siden oppstart har vi opptrådt på ulike arenaer både innenfor og utenfor Norge.»


Radix - Fra «Pesta» i Macau under International Youth Dance Festival
Radix - Fra «Pest.» i Macau under International Youth Dance Festival
Innenlands har de opptrådt med forestillingen «Blikkbox» på dansefestivalene «Tid for Dans» og «Dansekunst for Barn» arrangert av Dansekunst i Grenland, produsert en barneforestilling vist på Sommer i Kilden, medvirket i Scandinavias første Pole forestilling. I tillegg har de deltatt på ulike arrangementer og events. I tillegg til scenevirksomhet, holder gruppen også workshops og kurs rundt omkring.


Radix - «Blikkbox.» i Porsgrunn under Dansekunst for barn februar 2018

Samarbeidsprosjekt i Uganda
I 2017 satte Silje Olava opp forestillingen ”Feast Your Eyes” (FYE) i Kampala, Uganda. FYE var et egeninitiert samarbeidsprosjekt med lokale utøvere fra Kampala. Under prosjektet tok hun rollen som prosjekt leder, produsent/regissør, kunstnerisk ansvarlig, administrator, PR- og kostymeansvarlig. Resultatet ble vist etter en to ukers intensiv prosjektperiode. Dette prosjektet ble utført med assistanse fra Tabanka’s Shirley Langhelle og med støtte fra Kulturrådet via Diversestipend for Nyutdannede Kunstnere.

Silje Olava Bakken «Feast Your Eyes, Kampala juli 2017

«Dette kunne vi ikke ha gjort om det ikke var for nettverket og relasjonene vi etablerte under studieturen ved NDH,og alle aspektene rundt det å sette opp en forestilling som NDH prepper oss til i 2.klasse. Dette var et veldig lærerikt og givende prosjekt som absolutt gav mersmak.»

Dansepedagog og student
Ved siden av utøvende virksomhet jobber Silje som dansepedagog i Oslo Kulturskole og Jessheim Danseskole – i tillegg startet hun i høst på PPU studiet ved KHIO for å videreutvikle sin pedagogiske kompetanse.

«Jeg liker veldig godt å undervise og begynte av den grunn i høst på PPU. Jeg kommer til å fortsette med både undervisningen og Radix i fremtiden, og har ambisjoner om å sette opp flere egenproduserte forestillinger både innenfor hip hopen, men også på jazz og samtidsdans fronten.»

Silje Olava råder andre nyutdannede til å være på hugget og fungere som sin egen manager.

«Ikke gå og vent på at ting skal skje, men husk at innsats gir resultater. Vær aktiv, gjør deg synlig, og ikke minst; tørr å ta sjanser! Du kan komme til å få flere nei enn ja langs veien, men det er da viktig å ikke la uoppnådde forventninger definere deg som verken person eller danser. Den eneste personen som holder deg tilbake, er deg selv. Så hold deg bastant og kjør på!»

www.siljeolava.com
www.radixcrew.com

Har du spørsmål?

Postadresse
Norges dansehøyskole,
PO. BOX 2956 Tøyen
0608 Oslo

Besøksadresse
Borggata 7
0650 Oslo

Personvern