Faglig oppdatering på IADMS konferansen

Faglig oppdatering på IADMS konferansen

2018-10-24

FacebookGoogleLinkedInTwitter

Faglig oppdatering på IADMS konferansen

Forrige uke var Katja Bjørneboe i Helsinki og deltok på The International Association for Dance Medicine & Science (IADMS) konferansen - det største internasjonale møtepunktet for fagfeltet dansemedisin og vitenskap.

Faglig oppdatering på IADMS konferansen

Katja Bjørneboe  er ansvarlig for kropp og helse på høyskolen og underviser i klassisk ballett, funksjonell anatomi for dansere, pilates, yoga, treningslære, skadeforebyggende trening og grunntrening.  Katja har vært utøvende klassisk ballettdanser og er opprinnelig fra Zürich i Sveits

IADMS ble stiftet i 1990 av en internasjonal gruppe bestående av leger, terapeuter, utøvere, pedagoger og forskere innenfor fagfeltet dans. I dag består organisasjonen av 900 medlemmer fra 35 land.


Var det noe spesielt fokus for konferansen i år? 

- I år var det en herlig variasjon av ulike spennende temaer som belyste problemstillinger som omhandler dansekunstneres prestasjon, trening, utvikling, trivsel og helse. Konferansen varte i fire dager med et massivt tilbud av fire parallelle presentasjoner/klasser samtidig fra morgen til kveld! Jeg fikk med meg både presentasjoner av nyere forskning og deltok i tillegg på fysiske treningsklasser. Her er noen av høydepunktene:

Movement efficiency for dance proficiency: an exploration of indivitual neuromascular activation patterns and guided application of techniques to maximise movement potential by Kathy Chambers MSc. BSc., Royal Acadamy of dance and Trinity Laban Conservatorie UK.

Testing and training the cardiorespiratory system for dancers by Matthew Wyon PhD, University of Wolferhamton and National Institute of Dance Medicine and Science Birmingham UK. 

Experiential anatomy for the dancer:tips for teachers by Judith Steel MA, CMA and Lisa Shoaf DPT, PhD USA. 

- Jeg møtte også mange tidligere kolleger, blant annet Gry Galta van Merkenstejin fra Stavanger Katedralskole og forfatter av pensumboken "Dance Medicine in Practice", Liane Simmel.

F.v.. Gry Galta van Merkenstejin, Katja og Liane Simmel

Hvorfor mener du denne konferansen er viktig?

- Dansemedisinsk vitenskap har utviklet seg enormt de siste 20 årene. Det er fantastisk å se hvor mye relevant forskning som er tilgjengelig og som kan anvendes i planlegging og tilrettelegging av studier i dans, men også direkte inn i den praktiske undervisningen. Jeg synes det er spennende å holde meg faglig oppdatert.

Hva tar du med deg tilbake til studentene og høyskolen?

- Jeg ønsker å formidle den oppdaterte kunnskapen videre og reflektere faglig rundt relevante problemstillinger sammen med mine kolleger og studenter.


Har du spørsmål?

Postadresse
Norges dansehøyskole,
PO. BOX 2956 Tøyen
0608 Oslo

Besøksadresse
Borggata 7
0650 Oslo

Personvern