Nyheter

Høstvisning på Sentralen
Velkommen til visning med 3. årsstudenter fra Høyskolen Kristiania, Institutt Norges dansehøyskole.
Denne helgen danser de på Operaen
Studenter fra Norges dansehøyskole er utøvende i forestillingen If One Keeps Walking.
Nå er vi en del av Høyskolen Kristiania
Høyskolen Kristiania skal bli et fremtidig arbeidslivsuniversitet. Nå er Norges dansehøyskole en del av satsningen.
Studenter danser i forestilling på Operaen
Studenter fra Norges dansehøyskole er utøvende i forestillingen 'If One Keeps Walking'
Begrensning som metode
Vår førsteamanuensis i samtidsdans og koreografi, Kari Hoaas, begynte høstsemesteret i residens for koreografisk utviklingsarbeid, tildelt av Dansearena Nord i Hammerfest.
Karl-Erik Nedregaard er ansatt ved NDH
Karl-Erik Nedregaard har vært tilknyttet Norges dansehøyskole i flere år, og er nå fast ansatt som pedagog i jazzdans. Med bakgrunn som både utøvende, koreograf og pedagog i jazzdansfeltet, v...
Marit Krogeide nyansatt ved NDH
Marit Krogeide er ansatt som pedagog i klassisk ballett, pilates og didaktikk ved Norges dansehøyskole. Hennes visjon er å bidra til å utdanne selvstendige, modne, selvsikre, musikalske og tekni...
Dans i Ekebergparken under Oslo Kulturnatt
Fredag 13. september kan du se studenter fra Norges dansehøyskole danse i skulpturparken på Ekeberg.
«Performing on stage was overwhelming!»
Ágnes Antal is a dance student from Anton Bruckner University in Linz. She spent the spring semester as an exchange student with the 3rd year students - majoring in contemporary dance.
Lever av dansen
Da Michael Aspli var ferdig utdannet på fordypning i samtidsdans ved NDH for et år siden, gikk han rett inn i sin første produksjon som profesjonell dansekunstner.
Et liv med dansen!
Grete Nerdrum pensjonerer seg etter over 30 år som pedagog i klassisk ballett ved høyskolen.
«Emerging.»
Studentene på samtidsdansfordypning har innstudert det siste verket til helgens Avgangsforestilling med greske Athanasia Kanellopoulou.
«EnHet»
Avgangsstudentene på jazzdansfordypning her innstudert stykket «EnHet» med Jarek Cemerek.
Studentenes stemme løftes fram i forskning
Irene Velten Rothmund disputerte nylig ved Stockholms universitet med avhandlingen «Å gjøre dansen til sin. Bachelorstudenters levde erfaringer i moderne- og samtidsdans.» Irene har arbeidet so...
«Seclusion»
De siste ukene har studentene på jazzdansfordypning innstudert «Seclusion» med WALK Dance Company.
Startet eget dansekompani
Amalie Flatebø (23) har startet sitt eget dansekompani med studenter fra Norges dansehøyskole.
Avgangsforestilling 2019
Fredag 14. juni går teppet opp for årets Avgangsforestilling på Riksscenen!
Invitert til Move Dansefestival med egen koreografi
Emilie Hals, Mathilde Thomassen og Emilie Fuglestad som er 3. årsstudenter på fordypning i samtidsdans, er valgt ut til å vise sin egen koreografi på MOVE dansefestival denne helgen!
DGB - forestilling på Trikkehallen
Studentene på 2. studieår ved Norges dansehøyskole viser danseforestillingen "DGB?" på Trikkehallen. I dette selvstendige forestillingsprosjektet har studentene fått prøve seg som produsenter...
Ny opptaksprøve 9. mai
Det er satt opp en ekstra opptaksprøve 9. mai
Irene Velten Rothmund disputerer i Stockholm
Irene Velten Rothmund legger fram sin doktorgradsavhandling i Teatervitenskap: Å gjøre dansen til sin: Bachelorstudenters levde erfaringer i moderne- og samtidsdans.
Postkort fra Stockholm
Henriette Ødegård, Ksenia Shchetneva og Silje Mathisen er på utveksling i tre måneder ved Dans och Cirkushögskolan (DOCH) i Stockholm gjennom Erasmusprogrammet.
Høyskolen Kristiania satser på dans
Høyskolen Kristiania skal bli et fremtidig arbeidslivsuniversitet og nå blir Norges dansehøyskole en del av denne satsningen.
Kirkenær ballettskole får tilskudd fra Sparebankstiftelsen DNB!
Tidligere studenter Else Margrete Sveinsson, Marion Celine Rudsli eier og driver Kirkenær Ballettskole, sammen med Irja Tuchel Da Graca. Nå er det klart at de får tilskudd fra Sparebankstiftelse...
AVTRYKK - Improvisasjonsforestilling
Velkommen til improvisasjonsforestilling med 2. årsstudenter på moderne- og samtidsdansfordypning - i samarbeid med Kunstnernes hus i Per Kleivas utstilling.
Har vi for mange danseutdanninger i Norge?
Førsteamanuensis ved Norges dansehøyskole, Kari Hoaas, har i den nyeste utgaven av På Spissen, kommentert "danseutdanninger i Norge".
Dans som engasjerer!
De siste to ukene har andreårsstudentene hatt pedagogisk praksis med ungdomsskoleelever fra Humanistskolen og Norges Toppidrettsgymnas Ungdomsskole (NTG-U).
Høstvisning på Sentralen
Lørdag 17. november er det klart for Høstvisning med 3. årsstudentene på Bachelorstudiet i dans med pedagogikk.
Faglig oppdatering på IADMS konferansen
Forrige uke var Katja Bjørneboe i Helsinki og deltok på The International Association for Dance Medicine & Science (IADMS) konferansen - det største internasjonale møtepunktet for fagfeltet da...
Bibbi Winberg går av med pensjon
Bibbi Winberg går av med pensjon etter 18 år som pedagog ved Norges dansehøyskole. Bibbi har undervist i improvisasjon og kontaktimprovisasjon, og har særlig vært en viktig birdagsyter i utvik...
«An interactive system between dance and images»
Roza Moshtaghi is an Oslo based choreographer and dancer, performing internationally, and developing her projects in collaboration with other artists.
«En aktiv dialog med samtiden»
Kari Hoaas er dansekunstner og underviser på moderne- og samtidsdansfordypning ved NDH. Nå er hun aktuell med forestillingen «Heat» som har premiere lørdag 29. september under Tid for Dans i ...
«Vi drømmer begge om å kunne gi videre det dansen har gitt oss!»
Jade Sofie Wulff og Marie Engen Wang Hansen har begge bachelorgrad i dans med pedagogikk fra NDH. Nå har de startet sin egen danseskole i Askim - Ruby Dansestudio.
«Ikke gå og vent på at ting skal skje!»
Silje Olava Bakken fullførte sin bachelorgrad på NDH i 2015, og har siden ledet og deltatt i større utenlandske produksjoner. Snart er hun aktuell med forestillingen «Infected» med Radix Dance...
Ja, takk - begge deler!
Tidligere student Else Margrete Sveinsson tok nylig over driften av Kirkenær Ballettskole, sammen med tidligere student Marion Celine Rudsli og kollega Irja Tuchel. Denne helgen er hun å se som ...
Studentenes Helse- og Trivselsundersøkelse 2018
Resultatene fra Studentenes Helse- og Trivselsundersøkelse, SHoT 2018.
Ønsker klassen din å besøke NDH?
Er du lærer på danseslinja på videregående eller folkehøyskole, og ønsker at elevene skal få vite mer om bachelorstudiet ved NDH?
«Viser profesjonell dans på sosiale møtesteder»
Med et sterkt ønske om å styrke dansemiljøet og fange et større publikum, startet tidligere NDH-studenter Dansekollektivet høsten 2014.
NDH inngår spennende samarbeid med Høyskolen Kristiania
Norges dansehøyskole, Høyskolen Barratt Due og Musikkteaterhøyskolen har inngått intensjonsavtale med Høyskolen Kristiania. Ambisjonen er å utvikle Norges mest attraktive og nyskapende fagmil...
Andreårsstudenter koreograferer og danser skjebnegudinner i Korsvikaspillet
Våre roller i forestillingen er både dansere og koreografer. Vi er de tre skjebnegudinnene, nornene, fra norrøn mytologi.
Bilder fra Avgangsforestilling 2018
Bilder fra Avgangsforestilling 2018
Avgangsstudenter danser med Panta Rei Danseteater
Avgangsstudentene på moderne- og samtidsdansfordypning danser med Panta Rei Danseteater. Se dem i en koreografi av Anne Ekenes på Trikkehallen onsdag 13. juni.
«Subject First»
Judith Sánchez Ruíz har koreografert stykket “Subject First” for 3. årsstudentene på fordypning moderne- og samtidsdans, til årets avgangsforestilling på Riksscenen lørdag 9. juni.
«Det handler ikke om å skape former»
3. årsstudentene har vært medskapende i prosessen med å skape koreografien «Zeroes & XENON» gjennom improvisasjon. Danser og koreograf Scott Ewen ville fokusere på bevegelsesgenerering kontra...
Avgangsforestilling 2018
Lørdag 9. juni går teppet opp for årets Avgangsforestilling på Riksscenen!
Studietur i Uganda
Gjennom to uker har 1. årsstudentene fra Norges dansehøyskole samarbeidet med ugandiske studenter frem mot en dansefestival på Makerere University.
XYXX - Lukk øynene og se
2. årsstudentene ved Norges dansehøyskole presenterer danseforestillingen «XYXX - Lukk øynene og se”
Danser med anerkjente pedagoger i Paris
Lise Rusås Kristoffersen og Andrea Dahl tilbringer tre måneder av siste semester på utveksling i Paris. Her forteller de om hvordan de opplever utvekslingen så langt.
Workshop med Catherine Michelet
Denne uken har studentene på 3. studieår hatt workshop med Catherine Michelet, i forbindelse med urpremieren på forestillingen Boxism.
Stipend for mannlige dansere
Norges dansehøyskole deler ut to stipend til mannlige dansere. Søknadsfrist 1. mars 2018.
Katarina Bozic ny leder for jazzdansfordypningen
Katarina Bozic er ansatt som fagansvarlig på fordypning jazzdans ved Norges dansehøyskole.
Livet som frilanser
Tidligere student Ornilia Percia Ubisse jobber som frilansdanser og koreograf og er invovert i mange prosjekter, både nasjonalt og internasjonalt.
Vil styrke dansens rolle i skolen
Tidligere NDH-student Hanne Aalberg drømmer om å bidra til at dansen får større plass i skolen. I mai 2017 leverte hun masteroppgaven «Dans for kroppsøvingslærer- og musikklærerstudenter ...
Åpen dag ved Norges dansehøyskole
11. desember har vi Åpen dag ved Norges dansehøyskole!
Her kommer Kulturstedet
Et nytt kulturhus planlegges i lokalene i Borggata hvor Norges dansehøyskole har holdt til de siste 20 årene. Når Kulturstedet står ferdig høsten 2019 vil mange muligheter åpne seg, både for...
«Dette ser vi etter når vi ansetter nye pedagoger»
KGB Dans og Ballett er blitt en kulturinstitusjon, og har hele 12 pedagoger i staben har utdannelse fra Norges dansehøyskole.
Alternativ Scene: Impro
Studenter fra moderne- og samtidsdansfordypning improviserer i kunstutstilling.
Dansematiné med sang
Velkommen til danseforestilling med andreårsstudentene fra jazzdans fordypning ved Norges dansehøyskole!
Høstvisning
Få med deg en høstvisning med 3. årsstudentene på Sentralen mandag 4. desember!
Setter opp forestilling på Scenehuset
Karen Hammervik Flø gikk på fordypning i moderne- og samtidsdans, og fullførte bachelorgraden rett før sommeren. Nå koreograferer hun danseforestilling på Scenehuset med kolleger fra studieti...
 «Det er mange veier til Rom»
Malin Schanett Isaksen (26) gikk ut fra Norges dansehøyskole i juni 2013. Etter fire års arbeidserfaring som pedagog og koreograf, er hun tilbake på skolebenken. Denne gangen på PPU-studiet ved...
Studentene danser under CODA festival 2017
Under årets CODA Festival danser 2. årsstudentene fra Norges dansehøyskole på Operataket ved to anledninger.
Vil bygge opp dansemiljøet i Troms
Mariel Kampevoll Nikolaisen (23) gikk rett fra NDH til PPU på KHIO. Mariels drøm er å bidra til å bygge opp dansemiljøet i hjemfylket Troms. Hun opplever at det er mye danselyst og et stort po...
«Dansen er min lidenskap»
Iselin Kvernevik (23) fullførte bachelorgraden i dans med pedagogikk ved Norges dansehøyskole i juni 2017. Nå studerer hun PPU på Kunsthøgskolen i Oslo (KHIO). Vi stilte henne 5 spørsmål om ...
Teater og dans bak murene i Cape Town
Tidligere student Åse Røseth jobber som dansepedagog på et jobbutvekslingsprogram i Cape Town, utviklet av norske Vardeteateret i samarbeid med Sør-Afrikanske NICRO, støttet at Fredskorpset.
Dansestunt under Playroom Festival!
3. årsstudentene på jazzdansfordypning bidrar med tre egne koreografier - blant annet fra vårens selvstendige forestillingsprosjekt.
Dans i Ekebergparken!
Fredag 15. september kan man se studenter fra 3. studieår danse blant skulpturene i Ekebergparken.
Kulturutveksling i Paris!
Bodil Vikane Hindrum er akkurat ferdig med tredje og siste år på Norges dansehøyskole, og har tilbragt tre måneder av siste semester på utveksling i Paris. Her forteller hun om hvordan hun opp...
Et lite reisebrev fra Uganda
Gjennom tre uker har 1. årsstudentene fra Norges dansehøyskole samarbeidet med ugandiske studenter frem mot en dansefestival og en åpen dag. De har jobbet kreativt med å skape koreografier inne...
Historisk repertoar i dialog med nåtiden
17. juni skal avgangsstudentene ved Norges dansehøyskole vise hva de har lært gjennom sitt treårige bachelorstudium ved høyskolen. Det blir en variert forestilling med seks ulike verk.
Følger drømmen - vant drømmestipend!
1. årsstudent ved Norges dansehøyskole, Aaselill Flakken Kristiansen, har fått Drømmestipendet på 10.000 kr. Drømmen er å leve av dansen, og pengene skal hun bruke på å videreutvikle seg s...
Klare til Avgang!
Vi har gleden av å presentere 3. årsstudentene ved Norges dansehøyskole i årets avgangsforestilling på Riksscenen.
Nordnorsk krigshistorie formidlet gjennom dans
Dansekunstner Simone Grøtte har medvirket i en rekke produksjoner siden hun gikk ut fra NDH i 2007. De siste årene har hun jobbet mer og mer skapende, og til sommeren viser hun danseforestillinge...
WORLD WIDE WEB?
Snart skal studentene på 2. studieår vise forestillingen de har jobbet med gjennom sitt selvstendige forestillingsprosjekt denne våren.
Fyller opp Den Kulturelle Skolesekken!
Tidligere NDH-student Mari Bø danser for tiden i installasjonsforestillingen NOISE CONTROL som hun har koreografert sammen med Silje Solheim Johnsen.
Mange fikk stipend!
Vi gratulerer alle dansekunstnere fra NDH som har fått tildeling fra Kulturrådet!
Workshop med Mariko Kakizaki
I dag har 2. og 3. årsstudentene hatt workshop i Gaga-teknikk og repertoar fra forestillingen «OCD LOVE» med L-E-V Dance Company. Workshopen arrangeres i forbindelse med forestillingen som vises...
Tidligere student: Roza Moshtaghi
Roza studerte ved Norges dansehøyskole fra 2012 - 2015 på kull 22. Hun studerer nå MA i koreografi ved Kunsthøyskolen i Oslo (KHIO).
Norges dansehøyskole får toppscore i studiebarometeret for 2016
I følge studiebarometeret for 2016 scorer Norges dansehøyskole helt på topp når det gjelder studentenes tilfredshet! Helhetsvurderingen er rangert til hele 4,8 poeng, der 5 er toppscore, og vis...
Mette underviser ved Makerere University i Uganda
Mette Pedersen tok en bachelorgrad i dans med pedagogikk ved Norges dansehøyskole i 2014. Selv om hun er relativt nyutdannet og kun er 24 år har hun allerede fått et tilbud hun ikke kunne avsl...
Opptaksprøver 2017
Fristen for å søke opptak til Norges dansehøyskole er 1. mars 2017
Pedagogutveksling med University of Lincoln
Denne uken har Norges dansehøyskole pedagogutveksling med University of Lincoln. I den forbindelse er Kirsty Russell her denne uken og underviser 3. årsstudentene på fordypning i moderne- og sam...
Åpen dag ved Norges dansehøyskole!
Velkommen til Åpen dag ved Norges dansehøyskole!
Hvordan skapes en dansepedagog-utdanners identitet?
I den siste utgaven av det dansevitenskapelige tidsskriftet Nordic Journal of Dance har

Har du spørsmål?

Postadresse
Norges dansehøyskole,
PO. BOX 2956 Tøyen
0608 Oslo

Besøksadresse
Borggata 7
0650 Oslo

Personvern